INTERVIEW MET MALTE KAMRATH

Wanneer ben je begonnen met zeilen en hoe kwam je daartoe?

Ik begon op de zeilboot van mijn ouders toen ik zes was. We zijn met het gezin gaan zeilen op de meren rondom Berlijn en ik had eigenlijk direct het zeilvirus te pakken. Toen ik 11 was begon ik in een optimist op de Müggelsee te trainen en kleinere regatta's te zeilen. Daarna ging het eigenlijk als "vanzelf": provincie-team, het Duitse junioren team, sport promotie-groep.

 

Wat fascineert je het meeste aan zeilen?

Zeilen is waarschijnlijk de meest veelzijdige sport die er is; zeil- en bootmateriaal, wind, golven, stromingen en fysieke conditie zijn allen factoren die een overwinning of nederlaag bepalen.  Daarnaast moet je je enerzijds 100% op zeiltechniek concentreren en de boot snel laten varen, maar anderzijds moet je ook op de tactiek en strategie letten, op verschuivingen van de wind, boeien goed herkennen, en al deze punten samen tot een positief resultaat brengen


Beitragsbilder-Blog-Malte

Hoe goed zijn zeilen en een studie geneeskunde te combineren? Hoe lukt het jou deze twee dingen te combineren?

Zeilen is een sport waarbij je zeer veel moetreizen. Veel races die meetellen voor WK punten vinden buiten Europa plaats en ook de trainingen worden vaak georganiseerd in warmere gebieden zoals de Baltische Zee. Daarom is het moeilijk om de studie geneeskunde met veel verplichte aanwezigheid te combineren met zeilen. De eerste twee jaar - tot het Physikum examen– heb ik beide parallel gedaan, wat soms erg vermoeiend was. Na het Physikum examen heb ik besloten een pauze in te lassen, om mij volledig concentreren op de Olympische Spelen.

Je bent Duits kampioen in de Laser Standaard, bent eerste op de Internationale Duitse Kampioenschappen geworden en aan de World University Games, de "Olympische Spelen" voor de studenten meegedaan. Je hebt aan regatta's in Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk, Australië, Finland en China meegedaan. Op dit moment heb je een stapje terug genomen. Waarom?

Ik merkte dat een studie geneeskunde en topsport op de lange termijn niet samen gaan. Of je doet beide halfslachtig, of je concentreert je helemaal op één ding. En dat ene ding is voor mij nu geneeskunde. In aanvulling op mijn promotieonderzoek zeil ik nog in de Bundesliga, maar echt heel beperkt.

Wat is je grootste sportieve succes geweest tot nu toe?

Junior-Europees Kampioen in de Star klasse

3e plek World Cup Melbourne

1e plaats Duitse kampioenschappen

Welke belangrijke competities liggen dit jaar nog in het verschiet?

Ik zal een of twee Bundesliga wedstrijden voor mijn club “Seglerhaus am Wannsee” zeilen.

 

 

 

 

 

SHARE

Vul de cijfers alstublieft in het volgende tekstveld in

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent." class="x-form-field x-form-empty-field x-form-text" style="width:100%;" autocomplete="off">